Eenmanszaak of zzp? Wij verzorgen je IB-aangifte, jaarrekening of btw.

Als zzp’er of eenmanszaak heb je waarschijnlijk wel iets beters te doen dan je belastingzaken en boekhouding regelen.

Heb je een prognose nodig voor een hypotheek? Ook die kunnen we voor je maken.

Als ZZP’er of Eenmanszaak heb je vast iets beters te doen dan je Fiscale Zaken. ​
IB-aangifte

Aangifte inkomstenbelasting voor zzp’ers

Als zzp’er ben je verplicht om elk jaar aangifte inkomstenbelasting te doen. Weet jij precies op welke aftrekposten je recht hebt? Wij kennen de geldende regels en zorgen ervoor dat alles correct is ingevuld. Daarbij kijken we natuurlijk ook hoe je het meeste voordeel behaalt. Heb je een fiscaal partner? Dan nemen we die meteen mee in de aangifte.

IB-aangifte

Ook als zzp’er moet je aangifte inkomstenbelasting doen. Laat het over aan ons. Je houdt kostbare tijd over en je mist geen voordelen. 

Jaarrekening​

Elke ondernemer heeft een jaarrekening nodig. Wij maken graag de balans voor je op.​
Jaarrekening

Jaarrekening voor zzp’er of eenmanszaak

Je jaarrekening laat zien hoe jouw onderneming er financieel bijstaat. Wij maken de balans voor je op, en een winst- en verliesrekening van het kalenderjaar, afgezet tegen het vorige. Een helder document om mee de boer op te gaan, bijvoorbeeld naar een bank of hypotheekverstrekker.
BTW-aangifte

Aangifte btw voor zzp’er of eenmanszaak

De btw of de omzetbelasting is de belasting die je betaalt over de omzet van je eenmanszaak. Je doet aangifte per maand, kwartaal of jaar. Belangrijk daarbij is je voorbelasting: de btw die je zelf hebt betaald voor je zakelijke kosten. Die mag je vaak aftrekken. Ook belangrijk is dat je op tijd aangifte doet en betaalt. Doe je dat niet, dan krijg je naheffingen.

BTW-aangifte​

Betaal de aangifte op tijd. Doe je dat niet, dan krijg je naheffingen.

HYPOTHEEK​

Prognose voor een hypotheek​​

Als je als (startende) zzp’er of eenmanszaak een hypotheek aanvraagt, wil de bank bijna altijd een prognose zien. Een prognose voorspelt hoe je het dit lopende jaar of volgend jaar financieel gaat doen. Vaak wil de bank dat de prognose door een externe deskundige wordt gemaakt. Wij doen het graag voor je, onderbouwd en uiteraard volgens de geldende regels.

BESPAREN

Wil je besparen op de boekhoudkosten?

Dan doe je de eerste drie kwartalen zelf. Wij doen einde jaar de controle over de eerste drie aangiften en dienen de laatste aangifte in, eventueel met correcties.

Je hoeft géén btw-aangifte te doen als je:

 

  • in het hele boekjaar zo weinig omzet hebt gedraaid dat je valt onder de kleineondernemersregeling.
  • recht hebt op vrijstelling van btw omdat je een vrij beroep uitoefent, bijvoorbeeld het beroep van journalist. 

ZELF DOEN

Een beetje zelf doen en een beetje uitbesteden?

Misschien heb je niet veel nodig en kun je je boekhouding grotendeels zelf bijhouden. We hebben hiervoor een handige Excel voor je beschikbaar. Jij bepaalt wat je zelf doet en wat je ons laat doen. Zo houd je zelf het overzicht én bespaar je op de kosten.

Uitbesteden is niet duur

Je boekhouding aan ons uitbesteden is niet duur. Al helemaal niet als je de administratie voor een deel zelf doet. Een voorbeeld: een zzp’er doet de btw zelf. Wij doen de controle, de IB en de jaarrekening. Dat kost ongeveer € 300.  

maak een afspraak

Geen gedoe meer met je boekhouding?

Vind je de boekhouding niet het leukste van je ondernemerschap? Wij wel! En doe je het deels zelf, dan druk je de kosten. Maak een afspraak. Of bel: 020 618 24 87.

ONZE KLANTEN OVER ONS

Wat onze klanten zeggen...